Atelierroute Kunst aan de rand van Nederland

Atelierroute, Viltexpositie Rondedans met Moeder Aarde is te zien tijdens Kunst aan de Rand van Nederland 2023.

Kunst aan de Rand van Nederland

Ook dit jaar staat er weer een atelierroute op de agenda van het kunstenaarsgenootschap van kunstenaars in de grensstreek van Oost – Groningen en Duitsland. De ateliers zijn open op zaterdag 16 en zondag 17 en op zaterdag 23 en zondag 24 september 2023 van 13.00 uur tot 17.00 uur. Kunstenaars stellen dit weekend hun atelier open voor publiek.

Atelierroute Expositie Rondedans met Moeder Aarde

Mijn atelier is ook open tijdens de atelierroute 2023. In de natuurtuin staat het beeld van Moeder Aarde van de expositie Rondedans met Moeder Aarde. Nadat deze expositie te zien is geweest in verschillende musea, is dit een unieke kans om de expositie in de natuurlijke omgeving te zien! Een selectie van andere werken is te zien in mijn atelier of in de grote tent in de tuin en in de overzichtsexpositie in Leer.

LET OP: Op zaterdag 23 september ontvang ik een grote groep bezoekers voor een workshop en een vertelling over mijn werk. Ik kan u niet persoonlijk te woord staan op deze dag. Mijn man vervangt mij. Wilt u mij toch persoonlijk spreken, bezoek ons dan op de andere dagen van de atelierroute.

Graag tot ziens in het atelier en de tuin!

Overzichtsexpositie Ratskeller Leer Duitsland

Viltwerk Agnes Spruit: Overzichtsexpositie deelnemers atelierroute Kunst aan de rand van Nederland – in de Ratskeller in Leer – Duitsland – 9,10 – 16-17 en 23,24 september 2023

In de Ratskeller, Rathausstraße 1, Leer, Duitsland is ook een overzichtsexpositie van de kunstenaars die meedoen aan de Atelierroute. Ik zal in de Ratskeller ook werk uit de expositie ‘Rondedans met Moeder Aarde’ exposeren. Ik exposeer mijn werken: ‘Sjamane’, ‘Ode aan de bomen’ en ‘Intuïtie’. De expositie is open vrijdag, zaterdag en zondag van 8,9,10 – 15,16,17 – 22,23,24 september 2023. Toegang gratis open van 13.00 uur tot 17.00 uur. En behalve het bezoeken van deze expositie, is ook Leer het bezoeken waard.

Informatie over de expositie Rondedans met Moeder Aarde

Ik deed ook mee aan de tuinen- en kunstroute Westerwolde rijgt, tien dagen tuinen en kunst 2023. Een uitgebreide beschrijving van mijn expositie Rondedans met Moeder Aarde kunt u lezen op de pagina van Westerwolde rijgt. Een aantal werken zijn ook te zien in mijn tuin en /of atelier tijdens de atelierroute ‘Kunst aan de rand van Nederland’. Het atelier is op op 16,17 en 23,24 september 2023 van 13.00 uur tot 17.00 uur. Bezoek mijn atelier liefst op 16,17,24 september (op 23 is er een grote workshop en heb ik geen tijd voor persoonlijke aandacht voor bezoekers van de atelierroute.)

Kunst aan de rand van Nederland – expositie Rondedans met Moeder Aarde – Agnes Spruit

Korte beschrijving van mijn werk

Ik ben beeldend kunstenares en theatermaakster, het theatrale zit altijd in mijn werk. Mijn exposities zijn een beleving, alle werken vormen samen een verhaal. De bezoeker kan dwalen in dit verhaal en reflecteren.

Vilt wordt gemaakt van wol. Door middel van wrijving met water en zeep maak je vilt. Mijn stijl en werkvorm veranderen voortdurend, omdat vilt oneindig veel mogelijkheden biedt. Per onderwerp bepaal ik mijn techniek en mijn vorm- en kleurtaal. Het maakt veel verschil of ik gebruik maak van delicate, transparante technieken op zijde of werk met de ruige wol met een natuurlijke uitstraling rechtstreeks uit de vacht van het schaap. Hoewel vilt mijn belangrijkste medium is in de beeldende kunst, vind ik het fijn om af en toe met andere materialen aan het werk te gaan zoals powertex en mozaiëk.

In mijn theater wek ik kunsttableaus tot leven en in documentaires is het heerlijk om een goed verhaal te vertellen met mooie beelden.

Mijn kunstvorm delen met anderen door middel van exposities of het geven van workshops is voor mij onmisbaar.

Tijdens de Pinksterroute 2022 exposeer ik met ’Rondedans met Moeder Aarde’. In het midden van een koepel van takken hangt mijn gevilte gedicht en staat het prachtige beeld van Moeder Aarde, dat met haar expressieve houding zowel de schoonheid als de aantasting van de natuur verbeeldt. Met een beetje fantasie ziet u hoe u met Moeder Aarde zou kunnen dansen. Het gedicht is een vertaling van die dans. Als u om haar heen loopt verandert de expressie van het beeld voortdurend mee met de emoties van het gedicht. Als je met iemand danst, ga je tijdelijk een relatie aan met die persoon. Op deze wijze probeer ik in dit kunstwerk de dans, de relatie, die wij als mensen hebben met de aarde te verbeelden.

Atelierroute Kunst aan de Rand van Nederland – viltexpositie Agnes Spruit

Het beeld is ontstaan uit een grote boomwortel waarop ik viltsculpturen heb aangebracht. Nadat het beeld is geëxposeerd in diverse musea, is dit een unieke kans om het beeld en de andere werken in de natuurlijke omgeving te zien!

Kunstplank en locatie van de expositie ‘Rondedans met Moeder Aarde’ en het Atelier van Agnes Spruit

Kunstplanken bij de locaties van kunstenaars als herkenning voor deelname aan de Atelierroute.

Hier een herkenning van de locatie: Elke kunstenaar heeft een ‘kunstplank’ waaraan u de locatie kunt herkennen. Mijn atelier/ theater is te vinden aan de Ossedijk 3 in Vriescheloo. Cultuurtuin Vriescheloo is onze tuin naast het atelier/ theater. In deze tuin staat de expositie en u kunt ook mijn atelier bezoeken. Rechts op de foto de Kunstplank. Mijn kunstplank veranderd nog wel eens, want de vogeltjes pikken graag het vilt er uit. Kijk voor de andere kunstplanken op de website van Kunst aan de rand van Nederland.

Kunst aan de rand van Nederland – Atelierroute en overzichtsexpositie
Kaart met locaties van ateliers. Atelier van Agnes Spruit is nr 15
Kunst aan de rand van Nederland – de deelnemende kunstenaars. Kijk op www.kunstaanderandvannederland.nl

Kijk op deze pagina voor mijn Theater De Toverdoos. Kijk hier voor een werk van powertex en filmdocumentaires Kijk hier voor workshops vilten of een workshop mozaïek of kijk in de workshop agenda. Kijk hier voor een kijkje in onze natuurtuin rond het atelier.