Kinderboekenweek Voorstelling 2022

Kinderboekenweek Voorstelling 2022 – Theater De Toverdoos – Agnes Spruit aan het spelen

Kinderboekenweek 2022 Voorstelling Theater De Toverdoos

Kinderboekenweek Voorstelling 2022 thema Gi – Ga – Groen. Voor groep 1 en 2 speel ik ‘De Knoefeltjes en de Grote Boom‘ in mijn theater in Vriescheloo – Westerwolde.

Na de voorstelling gaan we in de natuurtuin naast het theater Cultuurtuin Vriescheloo van natuurlijk materiaal een kunstwerkboom maken. 

Alle kinderen hebben wel een lievelingsknuffel. Ik natuurlijk ook! Ik heb er een heleboel en ik noem ze ’Knoefeltjes’. Ze zijn heel grappig want hun haar lijkt op gras! Ze spelen in de Grote Boom. 

De voorstelling en de tuinactiviteit sluiten aan op taal, natuuronderwijs, beeldende kunst en muziekonderwijs.

Voorstelling Kinderboekenweek 2022 – Theater De Toverdoos – De Knoefeltjes en de Grote Boom

De Grote Boom is een belangrijke boom waar we alle seizoenen plezier van hebben. Samen met de Knoefeltjes ontdekken we wat er allemaal te zien is bij de boom. In de lente zien we de bloemen en de vlinders. De prachtige muziek doet ons heerlijk wegdromen bij de mooie kleuren.

Kinderboekenweek Voorstelling 2022 – Theater De Toverdoos – Agnes Spruit aan het spelen

In de zomer zien we een enorme trage slak. Even zijn we bang dat we zo het einde van de voorstelling niet halen. Maar ja, de muziek gaat ook niet sneller en de slak houdt zich nou eenmaal aan het script! Maar al vlug zien we de mieren, ze bouwen een nest van takjes en de kinderen mogen helpen, en alle geluiden die we dan horen en zelf maken, zorgen er voor dat dit een stuk sneller gaat!

Theater De Toverdoos Kinderboekenweek Voorstelling – De Knoefeltjes en de Grote Boom

In de herfst gaan we heerlijk spelen in de wind. De Knoefeltjes suizen op de blaadjes door de lucht. We maken zoveel wind met z’n allen! Heel even waaien we bijna met z’n allen het theater uit. Als de wind gaat liggen is de boom kaal en het wordt koud. 

Agnes Spruit tijdens de voorstelling voor de Kinderboekenweek 2022

Het is winter. Dat ervaren we allemaal als een Knoefeltje ons laat zien wat die kou voor hem betekent. Ja, en hoe hij dat doet en hoe we dat ervaren? Dat merk je vanzelf wel. Dan zoeken de Knoefeltjes een heerlijk warm plekje in een hele grote paddestoel. Ze vinden het wel saai dat de boom helemaal kaal is. Daarom bedenken ze een prachtig creatief plan plan met een heel verrassend einde…….!!

Natuurlijk decor van handgemaakt vilt – Theater De Toverdoos – Kinderboekenweek 2022

Deze voorstelling is een beeldende poppentheatervoorstelling. Alle fragmenten worden begeleid met expressieve muziek. Kinderen doen actief mee. Het decor in en om de boom veranderd voortdurend van kleur en vorm; zo is de boom een dynamisch kunstwerk. Het decor en spelmaterialen zijn gemaakt van natuurlijk materiaal en handgemaakt vilt. Dit geeft de voorstelling een bijzondere, warme en natuurlijke uitstraling.

Natuurtuin van Theater De Toverdoos – Kunstboom maken – Kinderboekenweek 2022

Na de voorstelling is er een pauze zodat de kinderen naar het toilet kunnen en er is iets te drinken met iets lekkers voor de kinderen en begeleiders.

Na de pauze gaan de kinderen in kleine groepjes met een begeleider, ouder of leerkracht zelf een mooie boom maken in de natuurtuin, Cultuurtuin Vriescheloo, naast het theater. Ze krijgen hiervoor materiaal aangereikt zoals takken, natuurlijke materialen en versieringen die herkenbaar zijn uit de voorstelling, zodat ze die ook weer kunnen toepassen. De tuin is een natuurtuin met overal plekjes waar een groepje aan hun boom kan werken.

In de natuurtuin van Theater De Toverdoos – Kinderboekenweek 2022 – Kunstboom maken

Kinderboekenweek Voorstelling 2022 – kerndoelen

De voorstelling sluit aan op kerndoelen voor lezen, muzikale vorming, sociale ontwikkeling, kunstzinnige vorming, natuuronderwijs en beginnende geletterdheid.

Kinderboekenweek Voorstelling 2022 – algemene informatie

Omdat we nooit weten wat het weer gaat doen is er altijd een kleine kans dat de tuinactiviteiten in het water vallen. Daarom zijn de tuinactiviteiten een extra service en niet opgenomen in de kostprijs van de activiteit. Dus als het weer goed is heeft uw groep geluk en een extra leuke ochtend!

Kinderboekenweek Voorstelling 2022 – speelperiode

De speelperiode is kort. Om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk scholen toch naar deze voorstelling kunnen komen heb ik een extra speelweek ingeroosterd voorafgaande aan de kinderboekenweek! Ik begin op de eerste dag van de herfst 21 september 2022.

Kinderboekenweek Voorstelling 2022 – speeldata

  • September 2022 : 21, 22, 23, 26, 27, 28, 29, 30
  • Oktober 2022     : 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12, 13, 14

Kinderboekenweek Voorstelling 2022 – indeling van de ochtend

  • 9.30 tot 10.30 uur voorstelling – wilt u een andere aanvangstijd, laat het even weten
  • 10.30 tot 10.45 uur pauze
  • 10.45 tot 11.30 activiteit in de tuin

Heeft u meer tijd nodig voor de tuinactiviteit, dan kan dat ook.

Vaak is het in de herfst ook heerlijk weer. De tuin is een uitstekende plek om nog even met de kinderen een boterhammetje te eten. Als u dit wilt, hou er dan rekening mee dat de kinderen hun spulletjes meenemen.

Kinderboekenweek Voorstelling 2022 – inschrijven voor groep 1 en 2 basisonderwijs

Inschrijven gaat op basis van inschrijfformulieren. Als alle inschrijfformulieren binnen zijn, worden de groepen ingeroosterd op aangegeven voorkeursdata. Heeft u niet automatisch een inschrijfformulier ontvangen? Vraag het dan even aan via de mail of door even te bellen.

Kunnen we meedoen met een kleine groep?

Meedoen met een kleine groep kan. Er zijn meer scholen met een kleine groep. Op basis van alle inschrijfformulieren bekijk ik of er een mogelijkheid is de groep samen met een andere groep in te roosteren.

Aantal plaatsen

Mijn theater is een klein en knus theater met een vlakke vloer. Bankjes voor de kinderen en stoelen voor begeleidende leerkrachten en ouders. Het theater heeft plaats voor ongeveer 25 kinderen en ongeveer 8 tot 10 begeleiders. Scholen in de Regio Oost Groningen krijgen informatie toegestuurd. Heeft u de informatie niet ontvangen of komt u uit een andere regio, neem dan even contact op.

Vervoer

In de meeste gevallen worden de kinderen met de auto gebracht door ouders en leerkrachten.  Zij kijken gezellig mee en begeleiden de groepjes kinderen bij de opdracht in de tuin.

Veel ouders willen graag mee naar binnen. We gaan in het theater uit van ongeveer 1 begeleider op 3 tot 4 kinderen i.v.m. het maximaal aantal plaatsen voor volwassenen.

Er is parkeergelegenheid voor ongeveer 10/11 auto’s. 

Voor een bus is elders in onze gemeente parkeergelegenheid, maar de chauffeur kan uiteraard de kinderen wel ophalen en afzetten voor de deur. 

Afstanden

TomTom wijst u waarschijnlijk wel de weg naarPoppentheater De Toverdoos de Ossedijk 3 in Vriescheloo – gemeente Westerwolde. Maar om een indruk te geven: Vriescheloo ligt ongeveer 15 minuten rijden onder Winschoten of een half uurtje vanaf Veendam of Stadskanaal.

Voor scholen uit de regio is dat voor zo’n mooie ochtend toch heel dichtbij!?!  

Komt u van verder weg? Wilt u toch graag komen maar is de aanvangstijd een probleem? Neem even contact op, er is vast wel een oplossing voor.

Meer info over Poppentheater De Toverdoos van Agnes Spruit.

Voorstelling Kinderboekenweek 2022 theater De Toverdoos

Ik speel mijn voorstellingen niet meer op locaties elders. Ik programmeer elk jaar een voorstelling in een vastgestelde periode in mijn eigen minitheater Poppentheater De Toverdoos. In die periode kunnen de groepen komen kijken. U bent van harte welkom!

Andere activiteiten voor scholen

Viltwerkjes van kinderen voor een viltworkshop voor scholen.

Workshops vilten op school of in onze tuin

De rest van het jaar gebruik ik de ruimte ook als atelier om zelf in te werken en om workshops te geven. Scholen kunnen gebruik maken van workshops vilten. Vilten is een hele leuke en leerzame workshop voor kinderen! Het gaat over wol, techniek, kunst en kan aansluiten bij natuurthema’s.

In de zomermaanden kunt u met de groep naar onze natuurtuin komen. We hebben een grote tent op de weide waarin we kunnen werken. We kunnen ook vilten op school of op een andere locatie.

Kosten

Vraag hiervoor naar de mogelijkheden. Ik maak voor u een passend aanbod en bereken de prijs.

Om een indruk te krijgen van vilten kunt u de pagina’s op deze website bekijken voor workshops volwassenen of voor kinderen kunstworkshop vilten of natuurworkshop vilten Voor scholen kan het programma worden uitgebreid met andere activiteiten zoals viltkunstobjecten op school of een buiten – natuurles in combinatie met een viltworkshop.

Contact en terug naar de Homepagina