Kinderfeestjes poppentheater Provincie Groningen

Kinderfeestjes poppentheater: Theater De Toverdoos Vriescheloo – Westerwolde – Provincie Groningen

Kinderfeestjes Poppentheater Provincie Groningen – Westerwolde: Word je tussen 7-11-2022 en eind maart 2023 5 of 6 jaar, dit is een mooie kans om je verjaardagsfeestje in het poppentheater te vieren! De Voorstelling ‘De Knoefeltjes en de Grote Boom’ speelde in september oktober 2022 in het poppentheater in het kader van de kinderboekenweek t/m 13 oktober, maar lang niet alle scholen uit de regio konden een plekje bemachtigen bij deze leuke voorstelling. Daarom blijft de voorstelling deze winter gezellig in het theater staan! Voor het eerst is het dus mogelijk om je kinderfeestje gezellig en warm in het theater te vieren met deze voorstelling. Deze voorstelling staat alleen deze winter in het theater! Grijp je kans!

Het theater is gezellig ingericht. Het decor en de spelmaterialen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en van vilt (vilt maak je van schapenwol). Het heeft precies de warme uitstraling voor de koude wintertijd. De mooie verlichting geeft het theater een warme sfeer. Lekker gezellig.

De voorstelling zit vol muziek en de kinderen worden voortdurend bij het spel betrokken.

Kinderfeestjes poppentheater provincie Groningen – Westerwolde – Theater De Toverdoos

De Grote Boom is een belangrijke boom waar we alle seizoenen plezier van hebben. Samen met de Knoefeltjes ontdekken we wat er allemaal te zien is bij de boom. In de lente zien we de bloemen en de vlinders. De prachtige muziek doet ons heerlijk wegdromen bij de mooie kleuren.

In de zomer zien we een enorme trage slak. Even zijn we bang dat we zo het einde van de voorstelling niet halen. Maar ja, de muziek gaat ook niet sneller en de slak houdt zich nou eenmaal aan het script! Maar al vlug zien we de mieren, ze bouwen een nest van takjes en de kinderen mogen helpen, en alle geluiden die we dan horen en zelf maken, zorgen er voor dat dit een stuk sneller gaat!

In de herfst gaan we heerlijk spelen in de wind. De Knoefeltjes suizen op de blaadjes door de lucht. We maken zoveel wind met z’n allen! Heel even waaien we bijna met z’n allen het theater uit. Als de wind gaat liggen is de boom kaal en het wordt koud. 

Kinderfeestjes poppentheater – Provincie Groningen – Westerwolde – Theater De Toverdoos

Het is winter. Dat ervaren we allemaal als een Knoefeltje ons laat zien wat die kou voor hem betekent. Ja, en hoe hij dat doet en hoe we dat ervaren? Dat merk je vanzelf wel. Dan zoeken de Knoefeltjes een heerlijk warm plekje in een hele grote paddestoel. Ze vinden het wel saai dat de boom helemaal kaal is. Daarom bedenken ze een prachtig creatief plan plan met een heel verrassend einde…….!!

Algemene informatie

  • De voorstelling is geschikt voor kinderen die al 4 jaar zijn en kinderen die 5 of 6 jaar worden. Voor kinderen onder de 4 jaar is het niet geschikt.
  • De voorstelling duurt ongeveer 1 uur. Het hele feestje duurt ongeveer 1:45 uur tot 2 uur.
  • Voor we beginnen gaan we even ranja drinken en een lekkere koek eten en zingen.
  • Voor de begeleiding staat koffie en thee klaar
  • Daarna eventueel cadeautjes uitpakken.
  • Na de voorstelling eten we heerlijke eigen gebakken poffertjes!!!
  • We gaan nog even in de tuin de kist met zoeksnoep zoeken.
  • De voorstelling heeft een basistarief van €135,00 inclusief btw 9% voor maximaal 12 kinderen en 3 begeleiding. Inclusief poffertjes, ranja en koek, koffie en thee, zoeksnoep. extra kinderen betalen €6,50 per kind.
  • Het theateradres is: Poppentheater De Toverdoos Ossedijk 3 Vriescheloo (gem. Westerwolde -Prov. Groningen)

Andere kinderfeestjes

Kijk voor andere kinderfeestjes op de pagina’s Kinderfeestjes vilten: Klein Blij Schilderij en Natuurschilderij of etui-mobielhoesje vilten of een kinderfeestje mozaïek.

Informatie over onze andere activiteiten

Voor vilt – of mozaïekworkshops kijk op de pagina’s; workshops vilten en workshops mozaïek

Kinderfeestjes kijk op: Hoofdpagina kinderfeestjes, of kinderfeestje Klein Blij Schilderij , natuurschilderij, etui-mobielhoesje vilten, mozaïek en kinderfeestje poppentheater

Pagina voor de viltexposite Rondedans met Moeder Aarde en Westerwolde rijgt,

Poppentheater: Kijk hier voor de voorstelling kinderboekenweek 2022 of de hoofdpagina poppentheater De Toverdoos.

Voor documentaires maken: Documentaires De Blauwe Toverlantaarn, Pilot ESsentie of Veerkracht in Coronatijd.

Een kijkje in onze natuurtuin Cultuurtuin Vriescheloo.