Kunstroute Pinksterweekend

Kunstroute Pinksterweekeind – expositie Rondedans met Moeder Aarde – Agnes Spruit

Kunstroute Pinksterweekend Expositie Rondedans met Moeder Aarde te zien tijdens Kunst aan de Rand van Nederland 2022.

Kunst aan de rand van Nederland

Tijdens het Pinksterweekend: zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 juni 2022 staat de Pinksterroute op de agenda van het kunstenaarsgenootschap van kunstenaars in de grensstreek van Oost – Groningen en Duitsland. Open van 12.00 tot 18.00 uur. Meer dan 20 kunstenaars stellen dit weekend hun atelier open voor publiek.

Expositie Rondedans met Moeder Aarde

Mijn atelier is ook open, maar mijn expositie Rondedans met Moeder Aarde staat in onze natuurtuin! Nadat deze expositie te zien is geweest in verschillende musea, is dit een unieke kans om de expositie in de natuurlijke omgeving te zien!

Ik doe ook mee aan de tuinen- en kunstroute Westerwolde rijgt, tien dagen tuinen en kunst. Een uitgebreide beschrijving van mijn expositie Rondedans met Moeder Aarde kunt u ook lezen op de pagina van Westerwolde rijgt.

Kijk hier voor mijn pagina op de website van Kunst aan de rand van Nederland.

Kunst aan de rand van Nederland – expositie Rondedans met Moeder Aarde – Agnes Spruit

Korte beschrijving van de expositie Rondedans met Moeder Aarde

Ik ben beeldend kunstenares en theatermaakster, het theatrale zit altijd in mijn werk. Mijn exposities zijn een beleving, alle werken vormen samen een verhaal. De bezoeker kan dwalen in dit verhaal en reflecteren.

Kunstroute Pinksterweekend

Ik maak handgemaakt vilt. Vilt wordt gemaakt van wol. Door middel van wrijving met water en zeep maak je vilt. Ik verander voortdurend van stijl en werkvorm, omdat vilt oneindig veel mogelijkheden biedt. Per onderwerp bepaal ik mijn techniek en mijn vorm- en kleurtaal. Het maakt veel verschil of ik gebruik maak van delicate, transparante technieken op zijde of werk met de ruige wol met een natuurlijke uitstraling rechtstreeks uit de vacht van het schaap. Hoewel vilt mijn belangrijkste medium is in de beeldende kunst, vind ik het fijn om af en toe met andere materialen aan het werk te gaan zoals powertex en mozaiëk.

In mijn theater wek ik kunsttableaus tot leven en in documentaires is het heerlijk om een goed verhaal te vertellen met mooie beelden.

Mijn kunstvorm delen met anderen door middel van exposities of het geven van workshops is voor mij onmisbaar.

Tijdens de Pinksterroute 2022 exposeer ik met ’Rondedans met Moeder Aarde’. In het midden van een koepel van takken hangt mijn gevilte gedicht en staat het prachtige beeld van Moeder Aarde, dat met haar expressieve houding zowel de schoonheid als de aantasting van de natuur verbeeldt. Met een beetje fantasie ziet u hoe u met Moeder Aarde zou kunnen dansen. Het gedicht is een vertaling van die dans. Als u om haar heen loopt verandert de expressie van het beeld voortdurend mee met de emoties van het gedicht. Als je met iemand danst, ga je tijdelijk een relatie aan met die persoon. Op deze wijze probeer ik in dit kunstwerk de dans, de relatie, die wij als mensen hebben met de aarde te verbeelden.

Kunstroute Pinksterweekend

Het beeld is ontstaan uit een grote boomwortel waarop ik viltsculpturen heb aangebracht. Nadat het beeld is geëxposeerd in diverse musea, is dit een unieke kans om het beeld en de andere werken in de natuurlijke omgeving te zien!

Kunstplank en locatie van de expositie ‘Rondedans met Moeder Aarde’ en het Atelier van Agnes Spruit

Kunstplanken bij de locaties van kunstenaars als herkenning voor deelname aan de Pinksterroute.

Toen ik besloot deel te nemen aan Kunst aan de rand van Nederland, was de folder net naar de drukker. Ik sta daarom helaas niet in de folder. Hier een herkenning van de locatie: Mijn atelier/ theater is te vinden aan de Ossedijk 3 in Vriescheloo. Cultuurtuin Vriescheloo is onze tuin naast het atelier/ theater. In deze tuin staat de expositie en u kunt ook mijn atelier bezoeken. Rechts op de foto de Kunstplank. Elke deelnemende kunstenaar heeft een persoonlijk kunstplank als herkenningsteken voor de Pinksterroute. Kijk voor de andere kunstplanken op de website van Kunst aan de rand van Nederland.

Kijk op deze pagina voor mijn Theater De Toverdoos. Voor een werk van powertex en filmdocumentaires kijk hier. Voor workshops vilten of een workshop mozaïek kijk in de workshop agenda. Kijk hier voor een kijkje in onze natuurtuin rond het atelier.