Viltwerk in opdracht

Viltwerk in opdracht is een van mijn activiteiten.

Viltwerk in opdracht: Viltkunstenares Agnes Spruit

Wilt u een speciaal viltwerk voor een ruimte of andere toepassing, dan kunt u met mij contact opnemen om het plan door te spreken.

Viltwerk heeft altijd een bepaalde verrassende uitkomst. De wol kan gelegd en verwerkt worden in een model of patroon, maar tijdens het proces zoeken de vezels hun natuurlijk weg. Het werk krimpt, kleuren en vezels vermengen zich waardoor het eindresultaat ook altijd een bepaalde verrassende uitkomst heeft.

Bij het geven van een opdracht blijft het dus ook voor u spannend hoe het eindresultaat zal zijn.

Viltwerk in opdracht: Viltkunstenares Agnes Spruit

Ik werk graag met de natuurlijk wol van bijvoorbeeld het Drents Heideschaap omdat dit een natuurlijke, warme en pure uitstraling heeft. Het feit dat deze wol afkomstig is van een natuurkudde maakt voor mij het werken met deze wol een mooie bezigheid waarin ik niet alleen iets moois kan maken, maar ook kan bijdragen aan de verwerking van wol van deze kudde. En voor u als opdrachtgever is het ook prettig om te weten dat wol van een duurzame bron komt.

Ook met kleuren werken geeft veel mogelijkheden. Allereerst kan ik werk maken waarbij ik de wol van b.v. het Drents Heideschaap zelf verf met natuurlijke verfstoffen. Deze stoffen geven prachtige aardse kleuren die dicht staan bij de natuur. Voor fellere kleuren zullen we wol moeten kiezen uit een fabriek.

Viltwerk in opdracht: Viltkunstenares Agnes Spruit

U ziet u foto’s van werk in opdracht voor de theetuin en de kruidentuin van ‘De middeleeuwen Oldambt en de Cleyne hortus’ in Nieuw Beerta.

Ook verkoop ik gevilte vachten van het Drents Heideschaap voor Natuurmonumenten.

En een aantal van mijn exposities zijn deels gemaakt van uit een eerste eigen idee en later in opdracht aangevuld met extra werken.

Met wol kan zowel op het platte vlak als drie dimensionaal worden gewerkt. Het werk kan groot en klein zijn, natuurlijk of kleurrijk. Er kunnen allerlei vezelmaterialen in worden verwerkt. Het kan worden gecombineerd met spinnen, breien, haken of knopen. Op en viltwerk kan worden geborduurd. Er kunnen constructies worden gemaakt in combinatie met andere materialen. Het werk kan dik en robuust of juist fragiel en transparant zijn.

Kortom de mogelijkheden met vilt zijn eindeloos! Heeft u vragen m.b.t. een opdracht? Kijk op mijn contactpagina