Workshops mozaïek

Workshops mozaïek maken met scherven in Westerwolde.

Workshops mozaïek maken met scherven

Workshops mozaïek: mozaïek maken met scherven van gebroken tegels, potten en servies is een mooie manier om materiaal te recyclen dat anders zou worden weggegooid. Het is zelfs een manier om van iets dat niets meer waard was iets waardevols en persoonlijks te maken. Ook overgebleven tegels, die misschien saai zijn en niet meer toe te passen, worden in een mozaïek opeens iets heel bijzonders!

Kijk hier voor de workshops: een mooie mozaïekpot maken voor in de tuin, een vogelbadje voor in de tuin of een kinderfeestje mozaïek (zie op de pagina mozaïekpot).

Cursisten aan het werk: Workshop mozaïek vogelbad schaaltje maken.

Wat is Mozaïek?

Mozaïek is een oeroude techniek waarbij keramiek steentjes, tegeltjes, scherven van potten of servies of glasmozaïek ter decoratie op een ondergrond worden geplakt. In Griekse en Romeinse gebouwen en ruïnes zijn prachtige mozaïeken te zien die werden gebruikt om badhuizen, vloeren en wanden van ruimtes te decoreren. In kerken werd ook veel mozaïek toegepast. Voor veel van deze mozaïeken werd glasmozaïek gebruikt. De tableaus zijn meesterwerken en soms net zo gedetailleerd gemaakt als schilderwerk, met kleine stukjes in allerlei verschillende kleurschakeringen. De architect Hundertwasser maakte kleurrijke gebouwen met mozaïek en iedereen heeft ook wel gehoord van de mozaïekwerken en gebouwen met mozaïek van Antoni Gaudi in Barcelona!

Aanmelden workshop Mozaïek

Kijk voor de workshop op de pagina workshop potmozaïek. Wil je graag een workshop volgen, neem dan contact met mij op. Ik kijk of er nog iemand is die heeft aangegeven de workshop te willen volgen. Vervolgens maken we gezamenlijk een afspraak voor een datum. In de wintermaanden werken we in het atelier. De ruimte is daar kleiner dan in de tent op het veld. In het atelier kunnen we met 2 of 3 mensen werken. Op het veld, in de lente en zomermaanden kunnen we met 3 tot 5 mensen werken. 

Heb je een andere mozaïekwens?

Laat het weten misschien kan ik je daarin begeleiden. Het is ook mogelijk om een schilderij van mozaïek te maken op een basis van een grote tegel of op hout. Het hout kan in een vorm te gezaagd waardoor de mozaïek elke vorm kan krijgen die je wilt. Andere toepassingen zijn bijvoorbeeld: Mozaïek op een schaal, een spiegelrand of een decoratietegel voor in de tuin.

In de herfst van 2022 hebben twee cursisten zichzelf uitgedaagd met en technisch moeilijk mozaïekwerk. Een pot waarop driedimensionale vormen werden geplakt van gebroken kopjes en theepotten. De andere cursist nam als inspiratiebron het schilderij ‘Lente’ van Kees van Dongen waarop een bloesemboom is te zien. Een exacte kopie is niet te maken en is natuurlijk ook niet de bedoeling, maar de inspiratie uit een schilderij halen is een leuke uitdaging.

Andere creatieve workshops

Workshops vilten Westerwolde

Wil je liever een workshop vilten? Kijk in het menu workshops vilten. Met wol maak je vilt. Daarmee kun je prachtige sjaals, tassen, kussens of schalen en zelfs een klein schilderij maken.

Leuke creatieve kinderfeestjes

Kinderfeestje vilten Westerwolde

Kinderfeestjes mozaïek of vilten

Ook voor kinderen is mozaïek leuk om te doen. Neem contact op voor de mogelijkheden. Een beschrijving staat onderaan de pagina pot mozaïek bij ‘kinderfeestje mozaïek’. Leuke feestjes vilten met wol zijn te vinden in het menu kinderfeestjes Westerwolde Groningen.

Creatief groepsuitje

Wil je met een groep komen op een afgesproken datum, neem dan even contact op. Het is ook mogelijk om andere dingen te maken met mozaïek. We kunnen ook werkstukken maken die in één middag gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld op een in vorm gezaagd plat vlak. Een werkstuk met elkaar maken als cadeau voor iemand kan natuurlijk ook.

Meer informatie over onze activiteiten

Voor vilt – of mozaïekworkshops kijk op de pagina’s; workshops vilten en workshops mozaïek

Kinderfeestjes kijk op: Hoofdpagina kinderfeestjes, of kinderfeestje Klein Blij Schilderij , natuurschilderij, etui-mobielhoesje vilten, mozaïek

Pagina voor de viltexposite Rondedans met Moeder Aarde en Westerwolde rijgt,

Poppentheater: Kijk hier voor de hoofdpagina poppentheater De Toverdoos.

Voor documentaires maken: Documentaires De Blauwe Toverlantaarn, Pilot ESsentie of Veerkracht in Coronatijd.

Een kijkje in onze natuurtuin Cultuurtuin Vriescheloo.