Workshops vilten Vriescheloo – Groningen

Agnes Spruit, workshops vilten, sjaal vilten, tas vilten, schaal vilten, kussen vilten

Workshops vilten Vriescheloo – Groningen – Agnes Spruit

Workshops vilten Vriescheloo – Groningen: Je kan werken met een gevarieerd aanbod aan materialen, van ruige wol tot fijne vezels. We werken in het atelier of in de grote natuurtuin (cultuurtuin Vriescheloo) in de tent met uitzicht op het landschap. Bij slecht weer werken we in het atelier.

Werk van Agnes Spruit en van een cursist.

2024

Dit jaar zijn er geen viltworkshops meer. Waarschijnlijk zullen de volgende workshops weer in de zomer van 2024 zijn. Tot ziens!

Aantal deelnemers en tijd

Per dag kunnen maximaal 4 deelnemers meedoen. Je hebt 1 tafel tot je beschikking. Bij sjaal vilten minimaal en maximaal 2 deelnemers (2 tafels per persoon). Je mag de hele dag werken aan je werkstuk. Hoe lang je er over doet is afhankelijk van je gekozen viltonderwerp en je eigen werkwijze en tempo. je krijgt de begeleiding die nodig is om je werkstuk te maken. 

Materialen

Er kan gewerkt worden met natuurlijke schapen wol (kleuren van de schapen) door mij gekaard en gewassen, of ongekaarde wol. Werken met kleuren is ook mogelijk. Sjaals vilten is ‘nuno vilten’ met fijne wol en zijdevezels op zijde. 

Lunch – koffie en thee

We houden halverwege een pauze in overleg met elkaar. Neem je eigen lunch mee, wij zorgen voor soep en stokbrood met Franse kaasjes er bij. Koffie en thee staat de hele dag klaar om zelf te pakken en iets lekkers er bij. 

De prijs

De prijs is afhankelijk van je werkstuk. Kijk voor een indicatie op de pagina’s vilten bij de diverse onderwerpen. We maken in deze week geen grote of speciale projecten. 

Wat kan je vilten

Heb je geen viltervaring, probeer dan eens een schilderij, daarmee kun je veel van de basistechniek leren. Wil je leren vilten om een mal, dan kun je kiezen voor b.v. een schaal, sloffen of pantoffellaarsjes, een kussen of een ‘kerstsok’ een grote gedecoreerde sok waar je kerstcadeautjes in kan doen. Voor het sjaal vilten doen we deze week uitsluitend een eenvoudige sjaal. (een kunstsjaal is voor cursisten die al eens eerder een sjaal hebben gemaakt). Maar dat doen we niet deze week. 

Grote projecten zoals vachten vilten of hele grote wandkleden bewaren we voor de zomer en doen we buiten. Schaal vilten, kussen vilten, schilderij/ wandkleedje vilten, tasje vilten, zijden sjaal vilten De kerstsok vilten of pantoffelslofjes/ laarsjes vilten staat nog niet op de website: Kerstsok is €65,00 en pantoffelslofjes is €75,00. Pantoffel laarsjes €85,00.

Opgeven

Wil je meedoen? Stuur mij een email: agnesspruit@planet.nl met je beschikbare data en je viltonderwerp. Ik bekijk wie er bij elkaar in een workshop kan en ik neem weer contact op om aan te geven in welke workshop je kan meedoen en wat het kost. We maken er zo ie zo een gezellige warme viltdag van! We werken in het atelier. Graag opgeven uiterlijk zondag 29 oktober, i.v.m. eventueel te bestellen materialen.

Aanmelden voor een andere workshop

Wil je graag een workshop volgen, heb je een andere periode in gedachte of een ander soort werkstuk? Neem dan contact met mij op. Ik kijk of er nog iemand is die heeft aangegeven een workshop te willen volgen. Vervolgens maken we gezamenlijk een afspraak voor een datum. In de wintermaanden werken we in het atelier. De ruimte is daar kleiner dan in de tent op het veld. In het atelier kunnen we afhankelijk van het soort viltwerk met 2 of 4 mensen werken. Op het veld, in de lente en zomermaanden kunnen we afhankelijk van het soort werk met 3 tot 5 mensen werken. Kijk voor de workshops op de volgende pagina’s:

Pagina’s voor viltworkshops; schilderen met wol, schaal vilten, kussen vilten, zijden sjaal vilten, kunstsjaal vilten.

Pagina voor de viltexposite Rondedans met Moeder Aarde en Westerwolde rijgt,

Wil je meer weten over vilten? kijk op wat is vilten.

Kinderfeestjes vilten kijk op: Hoofdpagina kinderfeestjes, of kinderfeestje Klein Blij Schilderij of Natuurschilderij, etui-mobielhoesje vilten .

Heb je een speciale wens om iets te maken dat niet in de lijst workshops staat?

Neem even contact op. Misschien kan ik je daarin begeleiden.

Werk gemaakt door cursisten

We hebben heerlijk gevilt in de tuin en in het atelier. Veel verzoekjes zijn inmiddels uitgevoerd en hebben mooie resultaten opgeleverd: Vachten vilten, bloemen, een laptoptas, een schilderij of wandkleed van vilt, kussens, grappige paddenstoeltjes en beestjes en een middeleeuws hoedje en spannende viltavonturen.

Werk van cursisten: paddenstoeltjes en beestjes van vilt op een houtstronk.
Werk van een cursist: Een middeleeuws hoedje van vilt voor bij een kostuum.
Werk van cursisten: wandkleden, bloemen, kussens en een laptoptas.
Werk van cursisten: vachtvilten met vachten van het Drents Heideschaap.
Werk van een cursist: Een kussen met bloemrijke decoraties op wol van het Drents heideschaap.
Werk van een cursist: Een mooi ‘grafisch’ experiment met wol van het Drents Heideschaap.
Werk van een cursist: Een viltavontuur met kant. De ruige wol van Drents Heideschaap gecombineerd met het uiterst fijne kantwerk. Een spannend contrast met een prachtig resultaat!
Werk van cursisten: Een schaal van vilt bewerkt met Ramielont en Tussahzijde en een grappig kussenovertrek met katten.
Werk van cursisten: 3 schilderijen van vilt.
Werk van cursisten: Een kussen van Drents Heideschaapwol, een gevilte tuin vol bloemen, 2 prachtige bloemen op een boomstronkje en een stoere ruige tas van Drent Heideschaapwol.

Kijk ook eens op workshops mozaïek.

Voor documentaires maken: Documentaires De Blauwe Toverlantaarn, Pilot ESsentie of Veerkracht in Coronatijd.

Een kijkje in onze natuurtuin Cultuurtuin Vriescheloo.

VEEL PLEZIER!

Contact en terug naar de Homepagina

Kijk ook eens bij workshops vilten voor kinderfeestjes!
Kerstworkshop vilten op school, vraag naar de mogelijkheden!